Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Χόρτα Τσιγαριαστά

Υλικά 1 κιλό άγρια χόρτα. Σε κάθε τόπο εχουν διαφορετική ονομασία. Εμείς εδώ στα Χανιά έχουμε τα Κουρνοπόδια, Χατζίκοι , Λαγουδόχορτα, Αγριόπρασα,Πετροκαρές Μισό κιλό φρέσκα κουκιά καθαρισμένα 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο 2 μεγάλες ντομάτες περασμένες από το τρίφτη Κρεμμυδάκι φρέσκο 2 Πράσα 4 σκελίδες Σκόρδο 1 μεγάλο Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο Άνηθο Δυόσμο Μάραθο άγριο κατά προτίμηση Φρέσκια μαντζουράνα, φρέσκια ρίγανη Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε λίγο Ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ,λίγο απ όλα τα παραπάνω μυρωδικά και ρίχνουμε μια στρώση χόρτα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι λίγη ντομάτα και μετά αναποδογυρίζουμε τα χόρτα για να βγουν πάνω τα μυρωδικά. Μια δεύτερη στρώση από χόρτα, μυρωδικά, λίγο ακόμη λάδι, ντομάτα και αλατοπίπερο. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα χόρτα μας και μόλις κατεβάσουν τα δικά τους υγρά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο λεμονάτη γεύση στο φαγητό μας 2 μικρά λεμόνια, 1 κουταλιά αλεύρι Ανακατεύουμε το Λεμόνι με σάλτσα από το φαγητό, προσθέτουμε το αλεύρι και περιχύνουμε το φαγητό μας. Ανακατεύουμε με τον παραδοσιακό τρόπο χωρίς κουτάλα αλλα γυρίζοντας τη κατσαρόλα με τα δυο μας χέρια και δεν εννοώ ανάποδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου